ZAVRŠENA REKONSTRUKCIJA ULICE OKTOBARSKIH ŽRTAVA

0
39

Kraljevo – Širina kolovoza je tri i po metra, a prosečna širina trotoara sa obe strane oko sedam metara. Obeleženo je 57 parking mesta, zasađena su 22 stabla likvidambara.


„Dobra vest za građane Kraljeva je da imamo još jednu modernu ulicu u samom centru grada. Izgradnjom i potpunom rekonstrukcijom Oktobarskih žrtava prostor od Autobuske stanice do samog centra grada, do „Milutina“ – Trga srpskih ratnika, napravljen je tako da imamo ulicu koja je reprezentativna u svakom smislu“, rekao je gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić prilikom svečanog otvaranja ove saobraćajnice, izrazivši nadu da ćemo u budućnosti imati još ovakvih ulica i da neće biti razloga za kašnjenje radova.
Otvaranju, na raskrsnici sa Jug Bogdanovom ulicom, prisustvovali su i direktor JKP „Putevi“ Miloš Goljić i v.d. direktora Direkcije za planiranje i izgradnju Aleksandar Nestorović.
Ulica, duga ukupno 338 metara, rađena je, tokom prošle i ove godine, u dve faze – od Cara Lazara do Jug Bogdanove i od Jug Bogdanove do Dimitrija Tucovića. Deo danas otvoren za saobraćaj je dug oko 210 metara. Širina kolovoza je tri i po metra, a prosečna širina trotoara sa obe strane oko sedam metara.

image

Smanjivanje parking mesta u centru grada postalo je praksa arhitekata Direkcije za planiranje i izgradnju grada Kraljeva, pa je i u rekonstruisanoj ulici obeleženo svega 57 parking mesta. Umesto posečenih lipa zasađena su 22 stabla likvidambara, a u JKP „Čistoća“, na čuvanju do perioda za sadnju u ove godine urađenom delu, nalazi se još 21 stablo. Ugrađeno je 3.740 m2 behaton ploča.
Izvršena je rekonstrukcija javne rasvete, atmosferske kanalizacije i u dobrom delu vodovodne mreže. Preostalo je još montaža sedišta na četiri žardinjere, na tri su montirana.
Prema rečima direktora, ugovorena predračunska vrednost nije probijena, čak bi trebalo da je konačna vrednost situacije niža od ugovorene, koja iznosi oko 52 miliona dinara sa PDV-om.

Nadamo se da su izvedi radovi kvalitetno urađeni i da ulica i njeni trotari neće doživeti sudbinu pojedinih rekonstruisanih ulica u gradu koje su ubrzo nakon puštanja u saobraćaj bile prekopavane.

LJBL

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of