VEČE DŽEZA U POZORIŠTU

0
0

Džez koncert multiinstrumentaliste Igoa Afetuša u pratnji kvarteta Uglješe Novakovića.


Džez koncert multiinstrumentaliste Igoa Afetuša u pratnji kvarteta Uglješe Novakovića održaće se u četvrtak, 28. septembra u 20:00 sati, u Kraljevačkom pozorištu.

Igo Afetuš je 2014. godine diplomirao džez saksofon, a godinu dana kasnije i klasični. Trenutno usavršava znanje na Pariskom konzervatorijumu. Iako ima samo 22 godine, već je svirao sa poznatim francuskim muzičarima kao što su Zaz, Mika, Žan Fransoa Zigel, kao i sa američkim zvezdama Džordžom Bensonom i Vintonom Marsalisom. Imao je turneje u Nemačkoj, Kanadi, Italiji, Dominikanskoj Republici.

Saksofonista Igoa Afetuš

Uglješa Novaković je saksofonista, aranžer i kompozitor. Završava master studije u Gracu u klasi profesora Karlhajnc Miklina. Kao saksofonista i aranžer sarađuje sa brojnim orkestrima, među kojima su Big Bend RTS i Big Bend HRT. Nastupao je sa velikanima kao što su: Gregori Hačinson, Duško Gojković, Toni Lakatoš, Mario Gonci, Martin Gjakonovski, Klaus Reibler i mnogi drugi.

KC Ribnica Igo Afetuš

Francuski institut i festival Belgrade SAXperience organizuju program pod nazivom Le Tour de Sax u deset gradova u Srbiji, među kojima je i Kraljevo. Program se održava pod pokroviteljstvom Societe Generale banke.

Partneri u organizaciji ovog događaja u našem gradu su Kulturni centar „Ribnica“ Kraljevo i Kraljevačko pozorište.

Ulaz je besplatan, a karte se mogu podići na biletarnici pozorišta od 14:00 do 20:00 sati.

Leave a Reply

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz