U SUBOTU PROBNA VOŽNJA VOZA: BEOGRAD–KRALJEVO–KOSOVSKA MITROVICA

0
7

“Srbija voz“ pokreće probnu liniju za prevoz putnika između Beograda i Kosovske Mitrovice, a promotivna vožnja biće organizovana u subotu, 14. januara.


Promotivni voz krenuće iz Beograda za Kosovsku Mitrovicu u subotu, 14. januara u 8 sati i 30 minuta, a polazak iz Kosovske Mitrovice planiran je u nedelju, 15. januara, u 10 sati i 40 minuta.

Kako je saopštio “Srbija voz“, probna linija se pokreće na inicijativu Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije, a linija između Beograda i Kosovske Mitrovice biće uspostavljena kao produžetak postojeće linije između Kraljeva i Kosovske Mitrovice.

Tokom funkcionisanja probne linije, vozovi će polaziti petkom u 10:40 iz Kosovske Mitrovice, a iz Beograda nedeljom u 8:30. Ranije je najavljeno da će to biti brzi voz koji neće stajati kod svake ćuprije. Međutim polazak ovog voza podudara se sa dosadnjim između Kraljeva i Kosovske Mitrovice koji ima 27 registrovanih stanica i stajališta, pa nije jasno da li se neka od njih ukidaju. 

Unutrašnjost voza biće brendirana motivima srpskog kulturnog nasleđa sa Kosova i Metohije, a putnike će prevoziti nova kompozicija dizel-motornog voza nabavljenog iz kredita Ruske federacije za modernizaciju srpske železnice.

image

Kako je navedeno, Kancelarija za Kosovo i Metohiju snosiće deo finansijskih troškova koje će „Srbija voz“ imati zbog prevoza putnika na ovoj liniji.

Voz će na probnoj liniji saobraćati u periodu od 20. januara do 26. februara, a nakon toga biće doneta odluka o eventualnom prelasku linije u redovnu, na osnovu iskazanog interesovanja putnika i odnosa ostvarenih prihoda i troškova tokom probnog perioda.

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of