“SRPSKI VOZ – CRKVA” OD SUTRA NA LINIJI KRALJEVO – POŽEGA

0
8

Kraljevo – Umesto od Beograda do Kosovske Mitrovice, „Srpski voz“ od sutra će saobraćati na liniji Kraljevo – Požega. 


„Zbog bezbednosti putnika i radnika železnice, odlučila sam da ovaj voz više ne saobraća na linji do Kosovske Mitrovice, koja je uvedena na predlog i uz finansijsku podršku Kancelarije za Kosovo i Metohju, ali će zato ovaj voz sa istim enterijerom biti uveden u domaći želežnički saobaćaj i već sutra prevoziti putnike od Kraljeva do Požege,“ rekla je za Blic Zorana Mihailović, potpredsednica vlade.

Polasci voza iz Kraljeva za Požegu su u 03:55, 06:05, 10:55, 14:35, 16:30, a iz Požege za Kraljevo u 08:30, 13:00, 16:20, 20:10. Voz putuje oko jedan sat i trideset minuta.  Voz staje na 16 stanica i stajališta u sledećim mestima: Adrani, Mrsać, Samaila, Goričani, Mršinci, Kukići, Zalaće, Baluga, Čačak, Trbušani, Prijevor, Ovčar Banja, Jelen Do, Dragačevo (Lučani), Boračko i Požega.

Ministarka kaže da je odluku da voz opet saobraća, ali na drugoj trasi, donela iz ekonomskih razloga.
„U vremenu kada sprovodimo reformu železnice, koja je prioritet Vlade i koju podržavaju sve međunarodne finansijske institucije, moramo ekonomski da se ponašamo“, rekla je ona napominjući da novi vozovi plaćeni 100 miliona dolara ne smeju da stoje i prave trošak već treba da prevoze putnike i prave profit.
Ona ističe da je rukovodstvu Srbija voza predložila da ovaj voz upravo zbog svega što se dešavalo proteklog vikenda ide u što veći broj gradova Srbije.
„Mislim da veliki broj građana želi da vidi i provoza se vozom od koga su se toliko uplašile policijske snage Albanaca sa Kosova pa su teškim oružjem krenuli na njega“, navela je ona i podsetila da je reč o vozu u kome su motivi kulturne baštine Srba sa KiM koja je pod zaštitom Uneska i da „uopšte nije opasan.“

image
Novi ruski voz, unutra oslikan freskama iz srpskih manastira, a spolja ispisan porukom „Kosovo je Srbija“ na 21 jeziku, trebalo je da saobraća jednom nedeljno na liniji Beograd – Kosovska Mitrovica – Beograd.

LJBL, Blic

Leave a Reply

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz