SOCIJALNO UGROŽENIMA PO 29.550 DINARA

0
2

Grad od države dobio dodatna sredstva za socijalno ugroženo stanovništvo.


Članovi  Gradskog  veća  grada  Kraljeva,  na  42.  (vanrednoj)  sednici, razmatrali su samo jednu tačku – Predlog preporuke Centru za socijalni rad Kraljevo da sredstva u ukupnom iznosu od 24.822.000,00 dinara, odobrena iz budžeta Republike Srbije za dodelu jednokratne novčane pomoći, isplati prema formiranom spisku građana sa ugroženim životnim standardom.
Kako je, nakon sednice, gradonačelnik grada Kraljeva dr Predrag Terzić izjavio, tokom ove godine, njemu, pomoćniku gradonačelnika za socijalna pitanja, članu Gradskog veća zaduženom za ovu oblast i direktorki Centra za socijalni rad, obraćali su se mnogi građani tražeći jednokratnu novčanu pomoć.

Kraljevo zgrada opštine 13122017
„Uspeli smo da pomognemo velikom broju ovih građana, ali je preostao veliki broj onih kojima treba pomoć i u ovim danima, tako da smo se obratili Vladi Republike Srbije, koja je obezbedila 24.822.000 dinara za jednokratnu novčanu pomoć  socijalno  ugroženim  građanima  Kraljeva“,  rekao je gradonačelnik dodavši: „Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Centar za socijalni rad u Kraljevu sačinili su spisak građana kojima treba pomoći. Mi smo danas doneli preporuku za isplatu ovog novca, koji će biti isplaćen u najkraćem mogućem roku.“
Iz republičkog budžeta za pomoć onima koji su mesecima bez primanja, a nalaze  se  u  stanju  socijalne  potrebe, po  spisku  Centra za  socijalni  rad, pojedinačno će biti isplaćeno, u proseku, po 29.550 dinara. Gradonačelnik je istakao da grad opredeljuje sredstva za funkcionisanje Centra za socijalni rad i da će ubuduće opredeljivati još više sredstava za funkcionisanje Centra za socijalne usluge. Najveći deo novca se dobija kroz transfere od republičkih organa, a budući da su uplaćena sredstva nedovoljna, u ovom slučaju je izvršena dopuna.

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of