SAŠA JANKOVIĆ IMA VELIKU ODGOVORNOST ZA STVARANJE JEDNE KOLONE

0
1

Miroslav Aleksić na N1: “Saša Janković ima veliku odgovornst za stvaranje jedne kolone”


„Nastup u jednoj koloni na beogradskim izborima je jedini način da se ugrozi vlast“, rekao je narodni poslanik i predsednik Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić gostujući u emisiji „Dan uživo“ televizije N1. On je dodao da su beogradski izbori prilika da svi opozicioni lideri preuzmu odgovornost kako za stanje u Beogradu, tako i u Srbiji.

“Mislim da preovladava razum u opoziciji, pored Jankovića i Jeremića, tu su i Šutanovac i Tadić, polako shvataju značaj beogradskih izbora. U ovom trenutku opozicija nema puno prostora za delovanje, vlast će sigurno u jednoj koloni, ako ne bude i opozicija u jednoj koloni ne očekujem dobar rezultat. Ako su lideri spremni za kompromise ima vremena za dogovor, svi izgovori da nečiji birači neće glasati za levicu ili desnicu padaju u drugi plan, svi treba da podrže jednog koji je najbolji, ko može da postigne rezultat”, kaže Aleksić.

Na pitanje da prokomentariše odluku pokreta Dosta je bilo da samostalno nastupi na beogradskim izborima, Aleksić je rekao da je to njihovo pozicioniranje i, prema njegovoj oceni, “neodgovorno ponašanje prema zemlji koje će birači da ocene”.

Miroslav Aleksić

Predsednik Narodnog pokrta Srbije smatra da Saša Janković, zbog poverenja koje je na predsedničkim izborima dobio u Beogradu, ima najveću odgovornost.

“Mislim da je on kohezioni faktor koji treba da pozove sve lidere i pozivam ga da bude kandidat za gradonačelnika. Moramo da prihvatimo svaku priliku. Razumem Jankovića, ali ne možemo da biramo na koje izbore izlazimo, a na koje ne. Verujem da će razum prevladati, i da ćemo ovu priliku iskoristiti kako bi zaustivili režim u daljem razaranju Srbije”.

Aleksić smatra da je važna i pozicija Vuka Jeremića, koji, kako kaže, može dati zamajac da se grupiše opozicija i zato je bitno da Jeremić ostane na sceni. Kaže da nije presudno da li će neko biti levo ili desno, jer su u pitanju životi građana i promena stanja s kojim se građani Beograda suočavaju. On smatra da će odluku o parlamentarnim izborima Vučić doneti ako oceni da mu tako nešto odgovara

“Moramo da zaustavimo propadanje i Srbije i Beograda. Ovi izbori su trenutak kada stvari u Srbiji treba da počnu da se menjaju. U Vučićevoj Srbiji ne znate šta vas čeka u mesec dana, on će raspisati parlamentarne izbore samo ako istraživanja pokazuju da je to dobro za njega, on se bori za svoju stranku, a ne da reformiše Srbiju”.

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of