PROTEST BIVŠIH VAGONDŽIJA I DANAS ULICAMA KRALJEVA

0
1

Kraljevo – Oko 300 bivših radnika Fabrike vagona i danas protestovalo ulicama Kraljeva.


Oko 300 bivših radnika Fabrike vagona i danas se okupilo na Trgu Jovana Sarića ispred zgrade opštine a potom mirno oko sat vremena protestovalo ulicama Kraljeva.

Kada je država stavila katanac na sopstveno preduzeće Fabriku vagona, grupi radnika, među kojima  je Luka Micić, po zakonu nije sledovala otpremnina, jer su navodno imali uslov za penziju u koju potom nisu mogli da odu jer im nisu bili uplaćeni doprinosi. Luka je sam uplatio nekoliko meseci staža da bi otišao u penziju. Poslodavac mu jeostao duža 30-tak plata, otpremninu i uplaćeni staž.

“U gotovo identičnoj situaciji su i ostali radnici. Nama država duguje, zarade, povezivanje staža i otpremnine”,  kaže za Kraljevo Online Dragan Mitrocić, iz udruženja biših radnikaFVK Inicijativa.

Sa protesta je  bivši radnici su poručili  da neće da čekaju naplatu iz stečajne mase, jer su proglašeni tehnološkim viškom pre nego što je u Fabrici vagona proglašen stečaj.

image

Protestne šetnje, kako je najavljeno, nastaviće se i narednih dana, a u slučaju nerešavanja zahteva bivši radnici Fabrike vagona su najavili radikalizaciju protesta.

image

LJBL

Leave a Reply

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz