POVEĆAN IZVOZ FIRMI IZ RASINSKOG OKRUGA

0
32

Kruševac – U prva četiri meseca ove godine privreda Rasinskog okruga izvezla je robu za 67 miliona, a uvezla za 68,9 miliona dolara.


U odnosu na isti period lane izvoz je povećan za 29, a uvoz za 49,5 odsto. Kao razlog povećanja uvoza, u Ragionalnoj privrednoj komori Kruševac navode povećanjem proizvodnje i uvozom sirovina.

Prema podacima Regionalne privredne komore Kruševac za prva četiri meseca ove godine ukupna spoljnotrgovinska razmena Rasinskog okruga iznosi 136 miliona dolara. Izvezena je roba za 67 miliona, a uvezena za 68,9 miliona dolara. U odnosu na isti period lane izvoz je povećan za 29, a uvoz za 49,5 odsto. Koordinatorka u Regionalnoj komori Aleksandra Aleksić kaže da je u prva četiri meseca pokrivenost uvoza izvozom  97,4 odsto.

KŠ Henkel

Prema njenim rečima pozitivno je da su u prva četiri meseca skoro sve opštine u odnosu na isti period lane zabeležile rast izvoza.

Uvoz robe u Rasinski okrug povećan je u odnosu na prva četiri meseca prošle godine za skoro 50 procenata što u Regionalnoj komori tumače povećanjem proizvodnje i uvozom sirovina.

Od januara do aprila iz Rasinskog okruga u izvozu najviće učešće imaju  pneumatici za automobile, maline, jabuke, artiljerisko oružje, sadnice i voda. U tom periodu u okrug najviše se uvozio polipropilen, polietilen, polivinilhlorid, prirodni kaučuk i teška ulja.

Izvor RTK

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of