POČELA REHABILITACIJA NADVOŽNJAKA

0
2

Nadvožnjak kod Male pijace biće kompletno rekonstruisan


Po prvi put nakon izgradnje, osamdesetih godina prošlog  veka, nadvožnjak koji spaja “Malu pijacu” i Ratarsko imanje, preko pruge Kraljevo – Raška, biće kompletno rekonstruisan i statički ojačan.

Konstrukcija mosta – nadvožnjaka je bila u toliko lošem stanju, da se u poslednjem trenutku pristupilo saniranju oštećenja, kojih ima na svim delovima mosta, pa će za početak sanacije sa mosta biti uklonjeni gazeći sloj i ograda, da bi se najpre pristupilo statičkom ojačanju a potom i ponovnom uređenju, asfalta, pešaških staza, ograde i osvetljenja.

“Svi ivični nosači, biće ojačani. Najpre skidamo sva oštećenja betonskih elemenata. Potom se rade novi betoni ili sanacioni malteri, a nosači će biti ojačani karbonskim trakama i lamelama. To su radovi koji će biti izvedeni na donjim delovima mosta”, kaže  Sonja Dragović, nadzorni organ JP “Putevi Srbije” i dodaje “Na gornjem delu mosta rade se nove pešačke staze, novi betoni i nova kolovozna ploča koja će da smiri dosadašnje opterećenje koje je most nosio”.

Nadvožnja rekonstrukcija 1

Putevi Srbije za rekonstrukciju mosta izdvojili su 67 miliona dinara a rok za završetak radova je 75 kalendarskih dana.  

Nadvožnjak rekonstrukcija 1

Tokom radova saobraćaj, u ovom delu grada odvijaće se alternativnim pravcima, a vozaći treba da poštuju postavljenju vertiklanu signalizaciju. Vozači u tranzitu, pogotovo vozači teških kamiona kojima je nadvožnjak bio jedini prolaz kroz grad, umesto ulice Jovana Deroka treba da koriste Ibarsku magistrali i deo ulice Vojvode Stepe.

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of