PANIK TASTERI U DOMU ZDRAVLJA KRALjEVO

0
0

Na najrizičnijim mestima u Domu zdravlja, postavljeni panik tasteri.


Dom zdravlja Kraljevo je među prvima u Srbiji uveo  PANIK TASTERE, kao novi najsavremeniji sistem zaštite zaposlenih. Nekoliko PANIK TASTERA postavljeno je na najrizičnijim mestima po zaposlene.

“U narednom periodu proširićemo tu mrežu u celoj ustanovi. Po našoj proceni ovo je veoma dobar sistem koji pojačava osećaj sigurnosti svih zaposlenih ali služi i za upozorenje svim lošim namerama od strane pojedinih pacijenata, odnosno građana. Ovo je još jedan dodatni stepen obezbeđenja i sigurnosti i o tome brine ne samo ustanova, nego i čitav sistem. Država se ujedinila na način da se poveća stepen sigurnosti, a ovde konkretno zdravstvenih radnika”,  rekla je direktorka Doma zdravlja Kraljevo, msc.dr Mirjana Krčevinac.
Ona je dodala da će „panik tasteri“ posebnim sistemom biti povezani sa kol centrom, radnicima obezbeđenja i policijom u slučaju potrebe da i ona može brzo da interveniše. Jedna od novina u sistemu obezbeđenja uskoro će biti primenjena u Domu zdravlja Kraljevo, a to je edukacija radnika Službe obezbeđenja za dobijanje licence na ovim poslovima, što je neophodno po novom zakonu. Preduzimaju se sve mere, zakonom obavezne, da bi sistem bezbednosti u Domu zdravlja Kraljevo bio što bolji.
Panik taster DZ Kraljevo

Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost, kojim predsedava potpredsednica Vlade Republike Srbije i predsednica Koordinacionog tela Zorana Mihajlović, predstavila je Nacionalni koordinacioni mehanizam za pitanja rodne ravnopravnosti. Ovo telo ima mandat da koordinira rad organa državne uprave i drugih institucija u cilju unapređenja rodne ravnopravnosti i položaja žena i muškaraca u Srbiji. Međutim, rodna ravnopravnost nije pitanje samo jednog zakona ili strategije. To je odgovornost svih nas i zahteva angažovanje državnih institucija, nevladinog sektora, stručne javnosti i medija.
Jedan od prioriteta u našem radu je i borba protiv rodno zasnovanog nasilja, rekla je Zorana Mihajlović, dodajući da je nasilje pošast, rasprostanjena u našem društvu i da se neretko događa i medicinskim radnicima.
„Svedoci smo da je verbalno, ali i fizičko nasilje prisutno i u svim zdravstvenim ustanovama. Zato je uspostavljena saradnja sa Sindikatom medicinskih sestara i tehničara Srbije, uz podršku Agencije Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena, pa su obezbeđeni “panik taster” sistemi za određeni broj zdravstvenih ustanova u Srbiji, dodala je Mihajlovićeva.
Jedna od tih ustanova je i Dom zdravlja Kraljevo.

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of