OBUKA JE ONO ŠTO RAZLIKUJE USPEŠNU VOJSKU OD NEUSPEŠNE

0
1

Vojska Srbije će u narednom periodu, i onima koji dobrovoljno služe vojni rok staviti na raspolaganje određene kurseve i veštine koji će im biti korisni i u civilstvu.


Ministar odbrane Aleksandar Vulin obiišao je danas praktičnu obuku kadeta 140. klase Vojne akademije za upravljanje motornim vozilima na autodromu „Beranovac“ kod Kraljeva.
Ministar Vulin je, nakon obilaska, istakao da se posle mnogo godina namernog zanemarivanja obuke u Vojsci Srbije, pojačano se ulaže i u kvalitet svojih centara za obuku, baš kao što ulaže i u kvalitet same obuke. “Mi ćemo u narednom periodu uložiti još više novca i još više energije da svi naši centri za obuku povećaju svoje kapacitete kako bi mogli da prime veći broj polaznika, a isto tako da im se obezbede odgovarajuća tehnička sredstva koja bi obuku podigla na jedan viši nivo. Obuka je ono što razlikuje uspešnu pobedničku vojsku, od neuspešne i vojske koja gubi ratove i koja je poražena”, naglasio je ministar Vulin.

Aleksandar Vulin Beranovac 1

Prema njegovim rečima, obuka je ono što mora da razlikuje i našeg vojnika. “Vojska Srbije će u narednom periodu, i onima koji dobrovoljno služe vojni rok staviti na raspolaganje određene kurseve i veštine koji će im biti korisni i u civilstvu. Kao što je nekada bilo, vojska je prilika, ne samo da ovladate vojnim veštinama i veštinama koje su potrebne vojsci, već da ovladate veštinama koje će vama biti potrebne, kasnije u civilstvu, od kojih ćete moći možda i da živite. Sve je to deo vojske, i svako ulaganje u Vojsku, jeste zapravo, ulaganje u kvalitet života svakog našeg građanina”, istakao je ministar Vulin.

Aleksandar Vulin Beranovac 2

Ministar odbrane je dodao da što obuka bude bila bolja, što naši poligoni i tehnika bude bolja i što budemo imali više praktičnih kurseva i veština koji će se ponuditi ljudima iz civilstva, Vojska će učiniti veću uslugu Srbiji, jer više obučenih ljudi znači sigurniju Srbiju.

Aleksandar Vulin Beranovac 3
Kako je istakao komandant Bataljona za obuku saobraćajne službe Centra za obuku logistike u Kraljevu poptpukovnik Goran Dobrić, istakao se da na autodromu „Beranovac“ vrši obuka vozača za sve kategorije vozila. “U toku je obuka na motornim vozilima B i C1 kategorije sa kadetima 140 klase Vojne akademije. Kako možemo videti, ovaj pologon sadrži sve elemente, sa kojima sutra, kao vozači možemo da se susretnemo u saobraćaju. Ono što je važno naglasiti i što je prednost ovog poligona je što postoje određene saobraćanice, gde kadeti i ostali kandidati na obuci, u sklopu praktične obuke na obuke na obom poligonu se susreću, pa im oni nisu novina kada izađu na saobraćaj, što je prednost u odnosu na civilne autoškole”, naglasio je potpukovnik Dobrić dodajući da se posebna pažnja poklanja bezbednosti u saobraćaju.

Aleksandar Vulin Beranovac 4

Potpukovnik Dobrić je istakao da je poligon u potpunosti uređen i obeležen u skladu sa zakonima i pravilnicima koji definišu obuku u Vojsci Srbije i Ministarstvu odbrane.

izvor mod.gov.rs

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of