NAPAD NA PROSTORIJE DOSTA JE BILO U KRUŠEVCU

0
6

Kruševac – Nepoznati počinioci su između 13. i 14. decembra polupali staklo na kancelariji Regionalnog odbora pokreta Dosta je bilo – Saša Radulović u Kruševcu.


Vandali su provalili u dvorište koje se nalazi iza kancelarije pokreta, otkačili su protivprovalnu mrežu i najverovatnije dugačkom drvenom motkom razbili stakla na prozorima kancelarije koja se nalaze na visini od oko pet metra.
Policija i tužilac su izašli na lice mesta i izvršili su uviđaj oko 19 časova 14. decembra.

image

“Napad na kancelarije pokreta Dosta je bilo dogodio se u atmosferi medijske hajke na pokret koja se sprovodi pod kontrolom vlasti. U Skupštini Srbije se vređaju, kažnjavaju i kriminalizuju poslanici pokreta DJB bez mogućnosti da odgovore na laži i uvrede. Sve dok premijer i njegovi mediji svaku kritiku budu proglašavali za neprijateljstvo, državni udar i izdaju države bezbednost svih slobodnih građana i njihovih organizacija biće ugrožena. Ovaj vandalizam se dogodio u trenutku kada se u celom društvu nameće potpuno jednoumlje a verbalno nasilje koje promoviše vladajuća garniture predstavlja poziv na fizičko nasilje”, rekao je za portal MAGISTRALA BRZIH INFORMACIJA Vladimir Mandić Vujanac, koordinator pokreta DJB za Rasinski okrug
Pokret Dosta je bilo osuđuje svaku vrstu verbalnog i fizičkog nasilja i zahteva od tužioca da sprovede nezavisnu istragu o napadu na prostorije pokreta, da privede počinioce pravdi i da se utvrdi naručilac ovog krivičnog dela.

image

LJBL

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of