KRALJEVO, VRNJAČKA BANJA I TRSTENIK PROTIV GAŠENJA PRUGE KRALJEVO–STALAĆ

0
55

Vrnjačka Banja – Čelnici Raškog  i Rasinskog okruga u Vrnjačkoj Banji razgovarali u vezi sa regulisanjem statusa pruge Kraljevo – Stalać.


O mogućnosti izuzimanja pruge Kraljevo-Stalać iz procesa prenošenja prava upravljanja na lokalne samouprave i finansiranja iz budžeta jedinica lokalne samouprave razgovarano je danas na sastanku predstavnika Raškog i Rasinskog okruga održanom u Vrnjačkoj Banji. Sastanku su prisustvovali gradonačelnik i zamenica gradonačelnika Kraljeva – dr Predrag Terzić i Marica Mijajlović, Aleksandar Ćirić, predsednik opštine Trstenik i domaćin – predsednik opštine Vrnjačka Banja Boban Đurović.
Zauzet je stav da je neophodno da se pruga Kraljevo-Stalać i dalje finansira iz budžeta Republike Srbije, za šta je izneto nekoliko značajnih argumenata.
Na prvom mestu, radi se o pruzi koja je od izuzetnog privrednog značaja za gradove Kraljevo i Kruševac i opštine Vrnjačka Banja i Trstenik. Takođe, značajna je za oblast turizma, ali i u oblasti namenske industrije, kao i za odbranu zemlje.

image
Argumenti izneti na sastanku biće sjedinjeni u dokument koji će biti upućen „Železnicama Srbije“ i Ministarstvu resorno zaduženom za oblast saobraćaja na razmatranje, a u cilju očuvanja sadašnjeg statusa pruge.
Na sastanku je zaključeno da treba odložiti krajnji rok za izjašnjenje jedinica lokalne samouprave o tome da li prihvataju da preuzmu upravljanje prugama, a koji ističe 26. avgusta.

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of