KRALJEVO DOBIJA FABRIKU MUNICIJE

0
2

Kraljevo – Uskoro će u Kraljevu početi da radi pogon u sklopu „Slobode Čačak“ koji će proizvoditi municiju većeg kalibra kao i minobacačke kalibre.


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će za Vidovdan početi sa radom fabrika namenske u mestu Uzići, u opštini Požega, koja će zaposliti 150 radnika, ali i da će uskoro i u Kraljevu početi da radi pogon u sklopu „Slobode Čačak“ koji će proizvoditi municiju.

Aleksandar Vučić je to rekao obilazeći u Lučanima radove na nasipu na reci Bjelici, i u tom smislu pomenuo i fabriku namenske „Milan Blagojević“ u koju je uloženo više od četiri miliona evra za reinvestiranje, a koja predstavlja bazu namenske industrije u Srbiji.

Aleksandar Vučić u Lučanima 12062017

„Za Vidovdan dolazim da otvorimo fabriku u Uzićima – radiće 150 ljudi u najlepšoj mogućoj fabrici“, precizirao je Vučić, ali i dodao da ima dobre vesti i za Kraljevo.

Kako je rekao, u gradu koji je bio nekad industrijski razvijen a uništen posle pljačkaških privatizacija, počeće uskoro da radi deo kapaciteta „Slobode“ iz Čačka gde će se proizvoditi municija većeg kalibra kao i minobacački kalibri, ali naveo i da će se gledati da se razgovara i sa „Zbrojovkom“ i drugim investitorima da se „pogura“ Kraljevo.

ivor GSZ

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of