KRALJEVAČKE SREDNJOŠKOLKE OSVOJILE PRVO MESTO

0
10

Projektom Unapređenje turizma u Kraljevu, kraljevačke srednjoškole pobedile u takmičenju koje organizuje OSSI.


OSSI – Organizacija srpskih studenata u inostranstvu, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta krajem avgusta je otvorila konkurs za srednjoškolce iz 15 gradova u Srbiji, među kojima je bilo i Kraljevo. U svakom od tih gradova birane su najbolje prijave, odnosno četiri srednjoskolca koji su potom sastavljeni u jedan tim. Tim Kraljevo činile su Tamara Savić, Gimnazija Kraljevo, Ivana  Krasić, Medicinska škola Kraljevo, Milica Dukanac, Gimnazija Kraljevo, Maša Vukobratov, Gimnazija Kraljevo.

“Naš zadatak bio je da napišemo projekat koji će unaprediti turizam u našem gradu. Naporno smo radile dva meseca i uz pomoć našeg koordinatora Dragana Roganovića (IDA). Uspele smo da osmislimo projekat “Kingstown For Students”. Zapravo se radi o petodnevnoj manifestaciji koja će krajem avgusta sledeće godine okupiti studente iz sedam bratskih gradova Kraljeva. Za njih smo osmislile mnoge zanimljive aktivnosti, ali će imati priliku da vide ono najbolje od nase kulture”, rekla je za Kraljevo Online Milica Dukanac. 

Proteklog vikenda srednjoškolke iz Kraljeva su pred stručnim žirijem prezentovale projekat na Avali i osvojile prvo mesto.

KFS 1

“Imale smo 146 od mogućih 150 bodova od žirija, a 56 od 60 mogućih od publike. Sa ukupno 202 boda zauzele smo ubedljivo PRVO mesto, iza nas je bio Čačak sa 181 bodom”, kaže Milica i dodaje “Verovatno ćemo, u zavisnosti od našeg truda i rada u sledećim mesecima, imati priliku da realizujemo projekat. Mi se nadamo najboljem i želimo makar malo da doprinesemo zajednici u celini, kao i da oživimo omladinski turizam u našem gradu”.

KFS 2

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of