KONTRA: SVI ODUSTAJU OD DOČEKA , A KRALJEVO GA PRAVI PO PRVI PUT

0
6

Kraljevo – Dok mnogi gradovi, koji su godinama organizovali dočeke Nove godine odustaju,  Kraljevo, po prvi put, pravi doček uz “Pilote”.


Gradska vlast u Kraljevu odlučila je da građanima organizuje doček Nove godine na Trgu srpskih ratnika uz grupu “Piloti”. Iz budžeta za ovu namenu biće izdvojeno 2,5 miliona dinara. 

I dok su gotovo do juče Kraljevčani komentarisali da svuda dočeka ima a samo u Kraljevu ne, čim se, doduše u poslednji čas, obelodanilo da će organizovanog dočeka biti, preko društvenih mreža počela bura negodovanja.

Gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić, kaže da je novac rebalanskom budžeta izdovojen za ovu namenu i da tada opzicija nije imala ništa protiv i da  nije moguće sada menjati odluku i sredstva namenjena za izvođače programa preusmeriti na nešto drugo. 

Opština Požega umesto tradicionalno skromnog dočeka na trgu, novac će uplatiti bolnici u Užicu za popravku magnetne rezonance. Građani podržavaju ovu odluku. Plemenitu ideju imali su i Vranjanci. Umesto za slavlje, novac će dati nedavno osnovanom Fondu za teško bolesnu decu iz Vranja. Meštani kažu da je to ispravna odluka. Subotičane u najluđoj noći čeka koncert, vatromet, valcer u ponoć. To će Grad koštati 2,9 miliona dinara. Iako su već pomagali bolesnim sugrađanima, novac za doček neće preusmeravati, ali smislili su kako i da pomognu. „Koncert Goce Tržan na gradskom trgu je dobra prilika da svi okupljeni sa nekoliko hiljada naših Subotičana pokažemo solidarnost i da SMS porukama pomognemo Ivi i Saši i svim ostalima jer taj spisak je mnogo duži i nije se sveo na par imena“, rekla je Jasmina Stevanović iz Radne grupe za doček Nove godine na Trgu u Subotici. Peticije sa sličnim zahtevom potpisuju se u Nišu, Kraljevu. Beograđani su prikupili više od 20.000 potpisa. I Čačani traže da se umesto na koncert, 1.200.000 dinara uputi bolesnoj i siromašnoj deci.

Narodu izgleda nikako ugoditi.

image

Ono što je takođe primetno je, da je Kraljevo u odnosu na susedne gradova pa čak i opštine i sela, što se tiče Novogodišnje ukrasne rasvete najskromnije okićen. U okruženju prednjači Kruševac koji je i prošle godine zasijao, a ove samo dodao novu dekorativnu rasvetu upotpunjenu sa svetlećim skulpturama. Od Kraljeva, bogatije je okićeno čak i selo Stopanja u opštini Trstenik.

LJBL

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of