KOŠARKAŠKA REPREZENTACIJA IZ KRALJEVA KREĆE DA OSVOJI EVROPU

0
1

Kraljevo – Reprezentacija će svoju prvu pripremnu utakmicu odigrati u Kraljevu.


Prvu kontrolnu utakmicu u okviru priprema za predstojeće Evropsko prvenstvo košarkaška, reprezentacija Srbije odigraće 2. avgusta u novoj hali sportova u Kraljevu, a rival izabranicima Aleksandra Đorđevića biće univerzitetska selekcija Orlova. Tim povodom halu sportova u Ribnici obišao je generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije, Dejan Tomašević, koji je ovom prilikom sa Ivanom Kneževićem, predsednikom Regionalnog saveza, potpisao i protokol o organizaciji utakmice.

„Prvi put u istoriji muška seniorska košarkaška reprezentacija gostovaće u Kraljevu, koje s pravom nosi epitet grada košarke jer je odlično poznato koliko je reprezentativaca i vrhunskih igrača poniklo upravo ovde. Okupljanje naših reprezentativaca zakazano je za četvrtak, 20. jul, a od 23. jula do 6. avgusta oni će pripreme sprovesti na Kopaoniku. Prvi kontrolni meč biće odigran 2. avgusta u Kraljevu, protiv univerzitetske reprezentacije koja će tog dana doputovati iz Zrenjanina“, rekao je Tomašević.

Hala sportova Ribnica

Prema njegovim rečima, ideja o gostovanju nacionalne selekcije u Kraljevu pojavila se još pre nekoliko godina, kada je nova hala sportova bila još u izgradnji.

„Ljubitelji košarke iz Kraljeva zaslužuju da na delu vide reprezentaciju i sada su se za to stvorili uslovi. U ime Saveza pozivam ih da u što većem broju dođu na meč i uživaju u majstorijama naših najboljih igrača“, dodao je generalni sekretar KSS-a.

Više detalja o prodaji ulaznica za prvo gostovanje Orlova u gradu na Ibru biće poznato narednih dana, ali već sada u Kraljevu i okolini vlada veliko interesovanje.

„Posle gostovanja ženske košarkaške reprezentacije, rukometnih i teniskih selekcija imaćemo priliku da organizujemo još jedan istinski sportski spektakl“, naglasio je dr Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva.

„Biće to prilika da ljubitelji magične igre pod obručima pozdrave selektora Đorđevića, Teodosića, Bogdanovića, Jovića, Marjanovića, Nedovića, Kalinića, Raduljicu i ostale, kao i da mladi iz ovog kraja na dalu vide svoje istinske idole, koji s ponosom na grudima nose grb Srbije“, dodao je Terzić.

Košarka T T

Prema rečima Dejana Tomaševića, KSS nije zaboravio kraljevačku Slogu, koja već duži niz godina životari, teško sastavljajući kraj sa krajem.

„Zna se šta Sloga znači u domaćim košarkaškim krugovima i potrudićemo se da u predstojećem periodu nađemo najbolje rešenje i za Slogu i za ostale klubove ovoga kraja. Važno je i što čelni ljudi Kraljeva imaju veliku želju da pomognu. Nadam se da će i privreda oživeti, što je takođe jedan od važnih uslova za razvoj i košarke i drugih sportova“, istakao je Tomašević.

košarka Hala sporotova novinari

 

izvor fotografija kraljevo.org

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of