KAFA SA POSLANIKOM/COM“ U KRUŠEVCU

0
23

Kruševac –  Popijte kafi i razgovarajte sa Narodnim poslanicima iz Kruševca u Kafeu Novi kontinent, Cara Lazara 68, 11. novembra u 12 sati.


Nacionalna koalicija za decentralizaciju u partnerstvu sa šest članica organizuje „Kafu sa poslanikom/com“ u pet gradova u Srbiji. Akciji ove godine organizujemo u partnerstvu sa lokalnim organizacijama, Narodnom Skupštinom Republike Srbije, i inicijativom Otvoreni parlament u okviru druge Nedelje parlamentarizma od 7. do 13 novembra.

„Kafa sa poslanikom/com je prilika da građani i građanke u direktnom, neformalnom razgovoru sa poslanicima iz svog grada predlože inicijativu, razgovaraju o problemima i čuju šta su prepreke u radu samih poslanika. Takođe, ovo je prilika da novinari i predstavnici organizacija civilnog društva, zajedno sa građanima i poslanicima, razgovaraju o temama od društvenog značaja, u nešto drugačijoj atmosferi“, kazala je Milena Velojić, direktorka NKD-a.

Nedelja parlamentarizma predstavlja seriju događaja koji za cilj imaju bolje povezivanje i upoznavanje građana i građanki Srbije sa radom Narodne skupštine. Cilj je da se serijom različitih događaja otvori prostor za debate o učešću građana u demokratskim procesima, značaju otvorenosti parlamenta kao institucije, kao i različitim načinima komunikacije između građana i njihovih direktno izabranih predstavnika.

image

Kafu sa poslanikom/com realizujemo sa organizacijama civilnog društva u sledećim gradovima:

KRAGUJEVAC, Roma Centar, Kafe Oblomov Branka Radičevića 14, 7. novembar ,17h

LOZNICA, Užički centar za ljudska prava i demokratiju, 7. novembar Restoran Stara Varoš, Pop Lukina 7, 13h

BOR, Timočki omladinski centar, 11. novembar, 18h

KRUŠEVAC, Evrokontakt, Kafe Novi kontinent, Cara Lazara 68, 11. novembar, 12h

NIŠ, Proaktiv, Deli, Davidova 1A, 12. Novembar, 12 h

Više informacija na sajtu Nacionalne koalicije za decentralizaciju.

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of