JEZIVO: ŠIPKOM UBIO MUŠKARCA PA GA ZAPALIO U AUTOMOBILU

0
58

Aleksandrovac – Zoran Maksića (40) iz sela Jelakci ubio je u noći između nedelje i ponedeljka metalnom šipkom sa više udaraca u glavu i lice svog komšiju Đurđa Ugrinića Đuku (44).


Intenzivnim operativnim radom, za manje od 24 časa, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Aleksandrovcu rasvetlili su teško ubistvo počinjeno juče pre podne i uhapsili osumnjičenog.
Nakon saznanja da je pronađeno beživotno telo muškarca i zapaljeno vozilo i nakon opsežnog i efikasnog operativnog rada, uhapšen je Zoran Maksić (40) iz okoline Aleksandovca. Sumnja se da je on metalnom šipkom zadao više udaraca u predelu glave i tela Đurđu Ugriniću, (44) a potom ga zapalio u automobilu kako bi prikrio krivično delo.

Zapaljeni golf G.Zdravic
Policija je Maksiću odredila zadržavanje do 48 sati, po odobrenju Višeg javnog tužilaštva u Kruševcu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo teško ubistvo. Osumnjičeni će biti priveden višem javnom tužiocu u Kruševcu.

Kako nezvanično saznajemo Zoran Maksić je priznao je zločin. On je tužiocu rekao da je hteo sa Ugrinovićem da raspravi šta je on to imao sa njegovom ženom. Međutim, počela je rasprava i, kako je rekao, Ugrinić je potegao šipku, koju mu je on oteo i udario ga u glavu. Tu, u malinjaku, smrskao mu je lobanju.

Međutim, Božidar Ugrinić, rođeni brat žrtve, tvrdi da je Zoran te noći sačekao Đurđa u malinjaku, u blizini njegove rodne kuće, i mučki ga iz mraka udario metalnom šipkom u glavu. Kada je ovaj pao na zemlju, kaže Božidar, zadao mu je još desetak udaraca, nakon čega je Đurđe izdahnuo.

“Beživotno telo mog brata ubacio je u njegov „golf“, polio auto benzinom, zapalio i gurnuo niz veliku nizbrdicu. Igrom slučaja, telo je ispalo iz automobila u šipražje”, kaže Božidar.

Božidar dodaje da su Zoran i Đuka bili nerazdvojni prijatelji, te da su od pre godinu dana u zavadi.

“Posvađali su se zbog žene. Zoran je sumnjao da je Đuka ljubavisao sa njegovom nevenčanom suprugom, sa kojom je imao dvoje dece. On je javno pretio Đuki da će ga ubiti, a ovaj odgovarao da je „čist pred bogom i narodom i da ga se ne plaši“.

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of