I BIVŠI FABRIKANTI KRENULI U PROTESTNE ŠETNJE

0
1

Kraljevo – Radnici nekadašnjih fabrika iz Kraljeva, nakon protestne šetnje ulicama grada uručili pisma direktoru filijale PIO fonda u Kraljevu i načelniku Raškog upravnog okruga.


Ranici koji su ostali bez posla u nekadašnjim gigantima iz Kraljeva, traže od države koja je većinski vlasnik FVK, da im isplati zaostale zarade i poveže staž. Prema rečima okupljenih njima se u proseku duguje po 600.000 dinara.

“Od direktora filijale Fonda PIO u Kraljevu  tražimo da prestane da licitira koliko će nam novca biti isplaćeno, jer mi od države tražimo samo ono što nam po zakonu i sporazumima koje smo potpisali pripada. Ako hoće da nam pomogne, onda neka nađe način da nam poveže radni staž, a ne da se meša u ono što nije u njegovoj nadležnost”,vkaže Dragan Mitrović, predsednik Inicijative za prava radnika.

Prilikom povratka iz protestne šetnje, načelniku Raškog urpavnog okruga Nebojši Simoviću, uručen je zahtev da se do utorka zakaže sastanak sa predstavnicima Ministarstva za rad, socijalna i boračka pitanja ili Ministarstva privrede.

image

Nezadovoljni  svojim statusom i dugovanjima biši radnici će sa protestima nastaviti do ispunjenja zahteva.

LJBL

Leave a Reply

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz