GRADSKA IZBORNA KOMISIJA SE LEPO OPARILA (VIDEO)

0
34

Kraljevo – Predsednik gradske izborne komisije kao naknadu za rad inkasirao 270.000 a njegovi zamenici i članovi po 240.000 dinara.


U Kraljevu još nije održana konsitutivna sednica novog gradskog parlamenta, ali je gradska izborna komisija debelo naplatila svoj dvomesečni angažman. Naknada članova izborne komsije iznosila je od 240.000 do čak 270.000 dinara. Taj iznos  prosečni kraljevčanin, pod uslovom da ima posao, može da zaradi za godinu dana.

  image

Ivan Petrović, predsednik,gradske izborne komisije kaže da je sve rađeno po zakonu o lokalnoj samoupravi i gradskim aktima koji su bili zatečeni od ranije, kao i da je ovoga puta izborna komisija utrošila duplo manje para od prethodne. Ipak na pitanje koliko je iznosila naknada za predsednika, zamenike I članove izborne komisije dobili smo sledeći odgovor: “Tu informaciju  dobićete na dana kada se bude konsituisala nova gradska skupština. Mi smo dužni sa sačinimo izveštaj i javnost će biti upoznata na dan kada bude konstituisana gradska skupština”. 

Gotovo svi članovi obabeze u izbornoj komisiji radili su uz redovan posao u gradskoj upravi ili javnim preduzećima i ustanovama, a kako saznajemo niko tokom rada u izbornoj komisiji nije bio na slobodnim danima, godišnjem odmoru ili ne daj bože neplaćenom odsustvu.

“Mi smo radili više od dva meseca, imali smo više od 60 sednica i dežurstva tokom sprovođenja izbora”, kaže Petrović.

image 

Posao u izbornoj komisiji svakako je odgovoran ali moramo dodati i dobro plaćen posao ne samo u Kraljevu nego i u drugim krajevima Srbije. Kako su za “Kraljevo Online” rekli u  Trsteniku, naknada je iznosila od 120 do 150 hiljada dinara, a u gradu Kragujevcu 6.500 dinara po sednici. MEđutim dogovor je bio da se može napatiti najviše 30 sednica pa iako su održali više od 45 sednica naplatili su 30 odnosno 195 hiljada dinara, pa je Kraljevačkih 270.000 dinara za sada rekordan iznos.

LJBL

Leave a Reply

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz