DIGITALNO OPISMENJAVANJEPROSVETARA U KRALJEVU

0
0

Oko 2.000 učitelja i nastavnika širom Srbije obučava se da koristi digitalne udžbenike.


Oko 2.000 učitelja i nastavnika širom Srbije obučava se da koristi digitalne udžbenike u nastavi koji će od ove godine biti dostupni učenicima 1. i 5. razreda osnovnih škola. Posle obuke, oni će dobiti svu neophodnu opremu da od početka godine na časovima primene nove tehnologije.

Ovi nastavnici i učitelji već primenjuju nove tehnologije na časovima. Kažu, bliske su đacima, uz njih radije uče, a ono što mogu da vide bolje i zapamte.

„Moramo da prihvatimo te promene, da se mi menjamo tako da, ja kažem, da budemo mudriji od njih da im se približimo, iskoristimo ono što oni vole, ali na način kako mi to želimo i da oni dođu do nekih određenih znanja“ kaže Danka Tešić, učiteljica u OŠ „Živan Maričić Žiča“.

Digitalni udženici

To će, nadaju se, biti lakše uz digitalne udžbenike. Uz video sadržaje, predavanja o geometriji, građi biljaka ili grčko-perisijskim ratovima đaci će moći da imaju kod kuće. Na času će ostati više vremena za pitanja i pojašnjenja.

„Ovo je veoma korisno zatom što mi ovoga puta dobijamo i tehniku. Za pojedine predmete, za moj predmet je odlično zato što eto istorija mnogo zavisi od tog vizuelnog dela, pored onog naučnog dela i verbalnog“ kaže Ivana Hasanović, nastavnica istorije u OŠ „Jovo Kursula“ Kraljevo.

Nastavnici će biti rasterećeniji i imaće više vremena da se posvete učenicima. Preko digitalnih servisa moći će da konstantno prate njihov napredak.

„Cilj je da se taj projekat širi da što veči broj nastavnika uđe u taj projekat jer ovi polaznici će sada imati obavezu da još po jednog kolegu iz škole obuče za korišćšenje te opreme i za korišćenje digitalnih udžbenika“ kaže Milovan Slavković, predavač.

Iako entuzijazma na obuci ne manjka, nastavnici kažu da mnogim školama fali opreme kako bi i one mogle da se uključe u savremene trendove.

izvor RTS http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/57/srbija-danas/3241367/digitalno-opismenjavanje-prosvetara-u-kraljevu.html

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of