CESNA SLETELA NA AERODROM LAĐEVCI

0
2

Kraljevo – Mali putnički avion sleteo na vojni aerodrom Lađevci.


Danas u 08:50, Kraljevo je u silaznoj putanji u pravcu Čačka, preleteo civilni avion tipa Cesna. On je potom sleteo na vojni aerodrom Lađevci, (još uvek ne i civilni Morava).

Mnogi Kraljevčani su zvali našu redakcju sa pitanjem da proverimo da li je u pitanju prinudno sletanje ili ugovoreni privatni let, jer vojni aerodrom još uvek nije postao mešoviti (vojno – civilni “MORAVA”). 

Kako Kraljevo Online saznaje privredna delegacija iz Turske danas je u poseti Novom Pazaru i Kraljevu, pa su vlasnici jedne tekstilne kompanije iz Istanbula zatražili i dobili dozvolu da svojim privatnim avionom slete u Lađevce. Oni su zainteresovani da u Novom Pazaru, Raški i Kraljevu, otvore svoje tekstilne fabrike.

Carina Kraljevo je potvrdila da je poslala na vojni aerodrom svoje službenike da obave carinske formalnosti. I na portalu flightradar24, koji live prati letove aviona u čitavom svetu, zabeležena je putanja aviona cesna na relaciji Instanbul – Kraljevo.

Nebo iznad Srbije Srbije prelet aviona

Na vojnom aerodromu Lađevci 2012. godine izgrađena je pristanišna zgrada budućeg aerodroma “MORAVA”, obavljen je i probni let sa avionom ATR na liniji Beograd – Kraljevo, kojim je u Kraljevo sleteo tadašnji predsednik Srbije Boris Tadić, sa najavama da će uskoro Lađevci postati vojno – civilna vazdušna luka, međutim i do danas od toga nije bilo ništa.

Vojna baza Lađevci se od tada do danas, uz dozvolu vojnih vlasti, po potrebi koristi i kao civilni. Na njega povremeno sleću manji civilni privatni avioni. Kada je otvarana Plaza u Kragujevcu, vlasnici Izraleci sleteli su u Lađevce. Po Novaka Đokovića u Lađevce je sleteo avion nakon teniskog meča Srbija – Hrvatska, a u avgustu 2015. godine obavljen je i medicinski let, kada je iz Švajcarske doleteo avion za transport stranih državljana koji su doživeli saobraćajnu nesreću u Kraljevu.

Leave a Reply

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz